látogató számláló

Előadói pályázat a Budapest BI Fórumon

A konferenciáról

A Budapest BI Fórum a vezető hazai adatvizualizációs és adatelemzési konferencia, amely 2021-ben már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre. Szakmai programunk fókuszában idén is az üzleti intelligencia, az adatok elemzése, vizualizációja és üzleti hasznosítása áll.

Témák

A konferencia nyitott az üzleti intelligencia és adatelemzés minden területére, de a jelentkezéseket megkönnyítendő íme néhány idei fókusztéma:

 • Adatvezérelt üzlet
  Adatokra alapozva jobb, pontosabb és gyorsabb döntéseket lehet hozni, számos területen segítve ezzel az üzleti döntéshozók munkáját. A szekcióban többek között HR, e-commerce és sport témájú előadásokat tervezünk.
 • Adatkultúra és adat-írástudás (data literacy)
  A sikeres vállalati működéshez az is fontos, hogy az adatok és elemzések mindennapos használata ne csak kevesek kiváltsága legyen, hanem a kollégák széles köre számára elérhető legyen. Ehhez meg kell teremteni a bizalmat az adatalapú gondolkodás iránt és felruházni a munkatársakat a megfelelő tudással és képességekkel.
 • Adatvizualizáció és BI
  Egy jó adatvizualizáció olyan összefüggéseket is képes megmutatni,  amelyek táblázatos vagy szöveges formában nehezen érthetőek.  A szekcióban adatvizualizációs esettanulmányok, tippek és eszközbemutatók kapnak helyet.
 • Open source analitika
  Visszatérő témáink közé tartoznak a nyílt forráskódú eszközök és programnyelvek is. A szekcióban a hazai Python, R és Julia nyelv használóinak kínálunk technikai előadásokat és hasznos tippeket.

Miért érdemes előadni?

 • Ingyenes részvétel
  Minden beválogatott előadó a vendégünkként ingyenesen vehet részt a konferencián (kivéve a workshopokat).
 • Tudásmegosztás
  A konferencia remek lehetőség arra, hogy szakmai tudásodat, tapasztalataidat megoszd a téma iránt érdeklődő hazai szakmai közönséggel.
 • Előadói VIP közösség
  A helyszínen prezentáló előadóknak külön termet biztosítunk, ahol a szakmai beszélgetések mellett az előadásra is tudnak készülni, vagy éppen elintézni egy-két sürgős emailt. Az online előadóknak a virtuális speaker szobában lesz lehetőségük eszmét cserélni a többi előadóval.
 • Coaching kezdő előadóknak
  Szeretnél biztos lenni abban, hogy az előadásod teljes mértékben megfelel a közönség érdeklődésének, elvárásainak? Írj nekünk, és mi segítünk az előadásra való felkészülésedben egy szakmai mentor bevonásával.

Előadások típusa és hossza

A konferencia első napja terveink szerint helyszíni részvétellel, Budapesten zajlik majd, az ezt követő két napot pedig online rendezzük meg. Mind az online, mind a helyszíni programba lehet jelentkezni, az erre vonatkozó preferenciát a jelentkezési űrlapon lehet megadni.

A konferencián a standard prezenzációk 30 percesek lesznek (a kérdésekre szánt idő nélkül),  a rövid előadások pedig 15 percesek. Előadni akár magyarul, akár angolul is lehet. Hazai előadóknál a magyar nyelv a preferált.

Néhány jellemző előadástípus:

 • Technológiai előadások: Ezek a prezentációk a konferencia témáihoz illő szoftvereket és technológiákat mutatnak be, kezdő vagy haladó szinten.
 • Esettanulmányok: Egy folyamatban lévő vagy már befejezett projekt bemutatása
 • Tippek, ötletek, tanácsok: Bevált fogások és módszerek különböző adatokkal kapcsolatos problémák megoldására, tapasztalatok megosztása.

Van lehetőség több előadással is pályázni különböző témákban.

Jelentkezés

Az előadói pályázatunk lezárult. A beérkezett pályázatokat a konferencia programbizottsága értékeli és a jelentkezőket hamarosan e-mailben értesíti az eredményekről.

Kérdések

Az előadói pályázattal kapcsolatban további információval a programbizottság elnöke, Arató Bence szolgál a cfp@budapestbi.hu e-mail-címen.