látogató számláló

Mentorsarok

A Mentorsarokban az este résztvevői tanácsot kérhetnek a karrierfejlesztéssel kapcsolatos kérdésekben, a szakmai kompetenciák fejlesztésétől az állásinterjúzás gyakorlatáig. A mentorálás egyénileg vagy kiscsoportos formában online történik.

Mentoraink

WINDHAGER-POKOL ESZTER

 

WINDHAGER-POKOL ESZTER

Head of Data Science,
Starschema

Linkedin

Rövid bemutatkozás 

Eszter Head of Data Science pozícióban dolgozik a Starschema-nál. Több mint tízéves tapasztalattal rendelkezik adatbányászati elemzések, tanácsadás és oktatás területén. Az R-Ladies Budapest Meetup egyik szervezője.

Mentori témák 

- Milyen szakmai kompetenciákra van szükség a magyar munkaerőpiacon?
- Hogyan lehet ezeket elsajátítani?
- Data scientist állásinterjúzás gyakorlata

 

Minkó Mihály

 

Minkó Mihály

Adatvizualizáció szakértő
MOME

Linkedin

Rövid bemutatkozás

Egy évtizede foglalkozik adatvizualizációk készítésével, több éve pedig a szakterület oktatásával is. Azért szereti ezt a területet, mert ennyi év után is talál olyan új kihívást vagy érdekes témát, amely kísérletezésre és nyitottságra készteti. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen dolgozik szakértőként, ahol az adatvizualizáció határterületeit kutatja egyéb részterületek mellett.

Mentori témák

Egadatvizualizációk,
- Power BI
- Tableau
- Dashboardok
- Adatfizikalizáció
- Karrier tanácsadás

Hardi Balázs

 

Hardi Balázs

Senior tanácsadó,
Data-Driven Solutions

Linkedin

Rövid bemutatkozás

Több mint 5 éves tapasztalata van adattárház és BI területen, jelenlegi projektjei során is főként az általa oktatott Tableau segítségével végzi az adatok elemzését és vizualizációját.
Vendégoktatóként hazai egyetemeken is tart órákat.

 

 

Kővári Attila

 

Kővári Attila

BI architekt,
BI projekt

Linkedin

Rövid bemutatkozás

20+ éves szakmai tapasztalat, 50+ adattárház tervezés és kivitelezés, 100+ BI/adattárház projekt áll mögötte. Szakértője a Microsoft BI és adattárház technológiáknak. Elsőnek kezdett el foglalkozni Magyarországon az Analysis Services-zel, Power Pivottal és Power BI-jal. Szakértője az SQL servernek és a Microsoft ETL technológiáinak (SSIS, Power Query). Könyvet írt real time Big Data architektúrák építéséről Azure Stream Analytics-szel.

dr. Tóth Dénes

 

dr. Tóth Dénes

Data Scientist,
Kogentum

Linkedin

Rövid bemutatkozás

Dénes közgazdászként és pszichológusként végzett, majd kognitív pszichológia és idegtudomány területen doktori fokozatot szerzett. Több mint 10 évig foglalkozott kutatóként nagymintás viselkedési és EEG adatok elemzésével az MTA-nál, majd saját vállalkozást indított. Az utóbbi hat évben szabadúszóként komplex alkalmazásfejlesztési és adatelemzési projekteken dolgozik jellemzően külföldi megbízók számára. Rendszeresen oktat R-et, valamint a hazai R meetup és az első satRdays konferencia társszervezője.

Mentori témák

- Akadémiai/üzleti adatelemzés különbségei
- Szabadúszó létforma sajátosságai
- Bármi, ami R

 

Oltyán Gábor

 

Oltyán Gábor

Chief Data Scientist
PwC Magyarország

Linkedin

Rövid bemutatkozás

Gábor az üzleti intelligencia területén 2000-ben kezdett dolgozni fejlesztőként és data mining elemzőként. Közel 200 sikeres adatbányászati és data science projektben vett részt, illetve később irányított három földrészen Seattle-től Kuala Lumpurig. A prediktív analitika, adatbányászat, big data analitika területén szerzett mély tapasztalatra építve készít átfogó megoldásokat, melyek a legújabb eszközöket és módszertanokat felhasználva segítenek a cégeknek a rendelkezésre álló adatvagyonuk minél teljesebb üzleti kiaknázásában.

Mentori témák

- Hogyan érdemes elindulni, ha data scientist szeretnél lenni, és milyen területekre érdemes fókuszálni?
- Hol helyezkedj el: ügyfél vagy tanácsadói/vállalkozói oldalon
- Ha a cégednél te vagy az első data scientist, akkor mit érdemes csinálni?
- Milyen use-case-ek lehetnek a te cégednél, hogyan lehet hasznosítani az adatokat?

Arató Bence

 

Arató Bence

Ügyvezető
BI Consulting

Linkedin

Rövid bemutatkozás

Arató Bence a BI Consulting vezetője, aki több mint két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik az adattárházak és  kapcsolódó technológiák területén. Pályafutása során több tucatnyi hazai és nemzetközi cégnek segített adatplatformok megtervezésében és kialakításában. Szakmai konferenciákon gyakori előadó, a BI Akadémia vezető oktatója, a  CEU vendégtanára.

 

Mentori témák

  • Mi a különbség a különböző adatok karrierutak között (data analyst, data engineer, data scientist)
  • Milyen aktuális technológiákat érdemes tanulni?
  • Milyen soft skillek fontosak ebben a szektorban?