Program | Workshopok

MakeOver Monday Live

ÁTTEKINTÉS

MakeOver Monday (MOM) az egyik legnépszerűbb globális közösségi adatvizualizációs projekt, ahol a résztvevők hétről-hétre újragondolnak egy már létező vizualizációt.  A MOM remek gyakorlási lehetőséget biztosít a különböző dataviz szoftverek használatához, és az elemzői és design érzék fejlesztésében is nagyon hasznos.

A tutorial során röviden bemutatásra kerül az egész közösségi projekt, majd a résztvevők elkészítenek egy-egy saját vizualizációt egy adott témában. A vizualizációk kidolgozásában a mentoraink segítenek, akik a következő szoftverekhez tudnak gyakorlati támogatást adni: Power BI, Python

Annak sincs akadálya, hogy a résztvevők valamilyen más szoftvert használjanak (például Excel vagy R), de ebben az esetben önállóan kell majd dolgozniuk.

ELŐFELTÉTELEK

A tutorial gyakorlati jellegű, ezért saját laptopra lesz szükség, valamint egy már feltelepített adatvizualizációs szoftverre és alapvető felhasználó ismeretekre. Kezdőknek ajánljuk előzetesen a Power BI bevezetőkön való részvételt.

TEMATIKA

A 80 perc során a következő témákkal fogunk foglalkozni:

  • A MakeOver Monday projekt bemutatása
  • Aktuális témák áttekintése
  • Adatok letöltése és profilozása
  • Saját vizualizáció elkészítése
  • Eredmények megbeszélése

ELŐADÓ

Arató Bence

Managing Director, BI Consulting
LinkedIn

Arató Bence a BI Consulting vezetője, aki több mint két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik az adattárházak és  kapcsolódó technológiák területén. Pályafutása során több tucatnyi hazai és nemzetközi cégnek segített adatplatformok megtervezésében és kialakításában. Szakmai konferenciákon gyakori előadó, a BI Akadémia vezető oktatója, a  CEU vendégtanára.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2023. november 20, hétfő
Formátum: Személyes előadás
Helyszín: Hotel Mercure Buda Castle Hill
Saját laptop szükséges: Igen