látogató számláló

Viselkedési kódex

A Budapest BI Fórum egy szakmai konferencia, amelynek fő célja, hogy lehetőséget nyújtson az adatelemzés, adatvizualizáció és BI területével foglalkozó szakembereknek tudásuk és kapcsolatrendszerük fejlesztésére.

Ennek érdekében a konferencia minden résztvevőjétől elvárjuk (legyen előadó, résztvevő vagy szervező), hogy kellő tiszteletet és udvariasságot tanúsítson a konferencia minden egyes látogatójával szemben, annak minden eseményén.

Fentiek alapján a Budapest BI Fórum minden résztvevőjét kérjük, hogy tartsa be az alábbi Viselkedési Kódexben foglaltakat:

  • A Budapest BI Fórum elkötelezett abban, hogy nemre, nemi azonosságra és nemi kifejeződésre, továbbá szexuális orientációra, bármilyen korlátozott képességre (legyen az fizikai vagy mentális), külső megjelenésre, testméretre, fajra, korra vagy vallásra való tekintet nélkül, zaklatásoktól mentes konferencialátogatási élményt biztosítson minden résztvevője számára.
  • Szigorúan elutasítjuk a konferencia résztvevőinek bármilyen formában történő zaklatását. A konferencia bármely eseményén, beleértve az előadásokat is, egyáltalán nem tartjuk elfogadhatónak a szexuális nyelvezetet, illetve annak képi megjelenítését.
  • A konferencia szervezői fenntartják a jogot arra, hogy saját belátásuk alapján szankcionálják ezen szabályok megsértését, és bárkit, aki ezen Viselkedési Kódexben foglaltakat figyelmen kívül hagyja, a konferencia látogatásától eltiltsák, minden díj megtérítése nélkül.

Bárminemű zaklatás vagy ezen Kódexben foglaltakkal kapcsolatos bármilyen észrevétel esetén kérjük, haladéktalanul keresse kollégáinkat.

Ez a Viselkedési Kódex az alábbi forrás felhasználásával készült: Geek Feminism wiki, created by the Ada Initiative and other volunteers.