látogató számláló

Program | Tutorial Nap

Adatvizualizáció Plotly Express használatával

ÁTTEKINTÉS

A tutorialon résztvevők betekintést nyerhetnek az egyik közkedvelt Python adatvizualizációs könyvtárnak, a Plotly-nak a világába. A csomag Express moduljának segítségével modern megjelenésű interaktív vizualizációkat hozhatunk létre csupán néhány sor kód megírásával. A tutorial során elsősorban az alapokra fogunk koncentrálni, de kitérünk majd a modul nyújtotta extra funkciókra is.

ELŐFELTÉTELEK

A tutorial gyakorlati jellegű, ezért szükség lesz saját számítógépre, viszont nem szükséges a Python telepítése. A tutorial követéséhez alapszintű Python tudás szükséges. A tutorialhoz a Google Colab-ot fogjuk használni, melyhez egy Google Account-ra is szükség lesz.

TEMATIKA

  • Alapvető diagramtípusok (bar chart, scatter plot, line chart)
  • Facet plots
  • Animáció

ELŐADÓ

Czibulya Bence

BI Consultant and Developer, BI Consulting
LinkedIn

Czibulya Bence a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett mérnökinformatikusként, vállalati információs rendszerek szakirányon. Karrierjét adatvizualizációs gyakornokként kezdte a BI Consulting Kft.-nél, ahol jelenleg is dolgozik BI tanácsadó és backend fejlesztő pozícióban. A 2022/tavaszi félévben tanársegédként Python adatvizualizációs tárgyat oktatott a CEU-n.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2022. november 15, kedd
Hossz: 90 perc
Formátum: Személyes előadás
Nyelv: Magyar
Helyszín: Hotel Mercure Buda Castle Hill