látogató számláló

Fanni Eszter Gaál

Data Lake & BI Solutions Manager
MOL Group (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Zsolt Ispán

Head of DWH/BI Competence Center
Stratis (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Hogyan tovább? Élet a BI bevezetésen túl

Mi történik akkor, amikor véget ér a bevezetés időszaka? Milyen teendői vannak egy BI szervezetnek, amikor a felhasználók mindennapi munkavégzésének részévé vált a bevezetett BI eszköz? Be van fejezve a nagy mű – az alkotó pedig dolgozik tovább!

A bevezetés éveinek eseményei helyett végigvesszük a következő évek új kihívásait, ezek közül két fókuszterületet kiemelve:
1. Adatminőséggel kapcsolatos megnövekedett elvárások: időzítés, adatok rendelkezésre állása, adatminőség. Bemutatjuk a terület jelenlegi állapotát, fejlesztési irányokat, az ezek támogatására szolgáló folyamatokat és eszközöket.
2. Megnövekedett üzleti igények kiszolgálásának kihívásai: új típusú igények és felhasználók megjelenése, self-service megoldások, edukáció.

Az előadás keretén belül a MOL Csoport példáján keresztül betekintést nyújtunk egy érett BI szervezet életébe a fenti kérdéskörök mentén.

BIO

Fanni 2016-ban csatlakozott a MOL-hoz, 2022 óta a MOL Group Consumer Services üzletágát támogató Data Analytics csapat BI részlegét vezeti. Fókuszának egy részét az adattárház bővítéséhez, fejlesztéséhez kapcsolódó projektek teszik ki, az utóbbi időben pedig egyre növekvő részben támogatja csapatával a komplex analitikai eszközök fejlesztését. A technikai megbízhatóság és stabilitás biztosítása, valamint az üzleti értékteremtés egyaránt kiemelt szerepet játszanak mindennapi munkájában.

Zsolt a Stratis DWH kompetencia központ vezetője. Zsolt és csapata nagyvállalatok számára szállítanak / fejlesztenek adattárház megoldásokat. 15 éves tanácsadói pályafutása során különböző iparágakban (elsősorban telekommunikáció, bank, retail) töltött be projekt vezetői és szakértői pozíciókat.