látogató számláló

Róbert Pad

Power BI Product Owner
Wizz Air (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Bence Arató

BI and Data Architect
BI Consulting (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

A Power BI Product Owner első 100 napja

A Power BI egyre több vállalat életébe férkőzik be, egyre több fejlesztő használja és egyre nagyobb fókuszt kap a felhasználói oldalon is.  A kérdés csak az, hogy milyen módon épül be a mindennapi operációba: érkezhet ad-hoc jelleggel, foltokban megjelenve a szervezetben, illetve kerülhet bevezetésre kontrollált módon is.

Elmesélem, hogy milyen kihívásokat és feladatokat kell megoldania egy Power BI Product Ownernek, beszélek a legfontosabb témakörökről, rávilágítok a rövidtávú célokra és természetesen azonosítjuk azokat a pilléreket, amelyek a hosszútávú stratégia részét képezik.

Felhős megoldás, Premium Capacity, workspace struktúra, deployment pipeline-ok, access control, community, riport katalógus, IBCS, fejlesztői template és guideline, edukációs tervek, external tool-ok, metadata monitorozás.

Akár bevezetés előtt állsz, akár már folyamatban van az integráció, esetleg csak megnéznéd, hogy más vállalatnál hogy működik, ez a prezentáció betekintést enged a Power BI ökoszisztémába a Product Owner szemszögéből.

BIO

Pad Róbert, a klasszikus reporting területről indulva BI Reporting Expertként belekóstolt az adatok és a BI világába, majd közeledve az üzleti oldalhoz Data Visualization Expertként az információk vizuális megjelenítésének optimalizálásán dolgozott. 6 évnyi Power BI fejlesztői múlttal a háta mögött az általános Power BI ökoszisztéma felépítésében merült el, így jelenleg is Power BI Product Ownerként támogatja az eszköz bevezetését a Wizz Air Hungary kötelékében.

Arató Bence a BI Consulting vezetője, aki több mint két évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik az adattárházak és  kapcsolódó technológiák területén. Pályafutása során több tucatnyi hazai és nemzetközi cégnek segített adatplatformok megtervezésében és kialakításában. Szakmai konferenciákon gyakori előadó, a BI Akadémia vezető oktatója, a  CEU vendégtanára.