látogató számláló

Péter Szécsi

IT Üzleti Intelligencia Architekt
Magyar Posta (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Máté Kővágó

Data Engineer
Magyar Posta (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Power BI riportok utókövetése

Az előadás a Power BI felhasználói statisztikákról, Power BI riportok utókövetéséről, valamint licenszelési kérdések megválaszolását támogató kimutatásokról fog szólni.

Az előadás kezdetén bemutatjuk a Power BI-ban megtalálható alapvető megoldásokat ezen területeken. Ezt követően részletezzük, hogy cégünk milyen egyedi igényeket vázolt fel, amelyekre a hagyományos, előre elkészített kimutatások már nem nyújtanak elégséges választ.

Az előadás második részében vázolnánk, hogy milyen terveket találtunk ki ezen egyedi, kibővített kimutatások elkészítésére. Bemutatnánk a Power BI REST API képességeit, hogy segítségével milyen részletességű adatokhoz lehet hozzáférni. Megosztásra kerülne az architektúra, amely segítségével automatizált módon end-to-end lekérjük az adatokat, adatbázisba letároljuk, majd Power BI segítségével vizualizáljuk az egyes statisztikákat.
Az előadás zárásaként egy demót is bemutatunk, hogy milyen kimutatásokat sikerült létrehoznunk ezen megközelítéssel. Emellett érintjük a továbbfejlesztési lehetőségeket is, hogy még személyre szabottabb és részletesebb eredményeket érhessünk el.

A célunk az, hogy megosszuk a gyakorlatban alkalmazható tudást és inspiráljuk a hallgatóságot, hogy az ügyfeleik számára készített riportok utókövetését meg tudják oldani. Ezen tudás birtokában pedig a jövőben még hatékonyabb és többet fogyasztott riportokat hozhassanak létre.

BIO

Szécsi Péter közel 4 éve csatlakozott a Magyar Posta DataOps szervezetébe, ezen idő alatt felhő alapú, modern adattárházi megoldások tervezésében, bevezetésében dolgozott. Emellett szívesen követi az open-source alapú data megoldásokat is, Great Expectations projektbe több alkalommal contributált.

Kővágó Máté másfél éve csatlakozott a Magyar Posta Zrt.-hez. Korábbi évek során Data Science területen szerzett tapasztalatot. Jelenleg a Magyar Posta Zrt.-nél DevOps folyamatokkal, Python alapú automatizációval, ETL folyamatok fejlesztésével, felhő alapú megoldások monitorozásával továbbá üzleti, illetve technikai riportok készítésével foglalkozik.