látogató számláló

Pál Zsolt

Adatvizualizációs szakértő
ECONOMIX (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Dániel Kuttor, PhD

Economist, manager, researcher and academic lecturer
ECONOMIX (HU)
LinkedIn
November 21 · In-person · Hungarian talk

Adatvizualizáció nagy méretű kijelzőkön

Gyorsan digitalizálódó világunkban a hagyományos digital signage megoldások (pl. gyorséttermi menü megjelenítése) mellett egyre elterjedtebbé válnak az – elsősorban irodai környezetben – adatokat megjelenítő nagyméretű digitális kijelzők. Az ilyen felületre szánt dashboardok építése új kihívások elé állítja az adatvizualizációs szakértőket, mivel a normál üzleti dashboardok összeállítása során alkalmazott technikák ebben az esetben legtöbbször nem célravezetőek.

Előadásomban a nagyméretű képernyőkre szabott műszerfalak kialakításának sajátosságait, jó gyakorlatait tervezem ismertetni, különös tekintettel az statisztikai információk struktúrájára, a történetmesélés jelentőségére, az interaktivitására és az információ befogadásának gyakorlatára. Emellett egy esettanulmányon keresztül bemutatom egy konkrét dashboard fejlesztésének kihívásait és megoldásait.

Azt kívánom hangsúlyozni, hogy a hatékony vizuális adatelemzés nem pusztán az adatok ábrázolásáról szól, hanem arról, hogy az adatokat a felhasználók számára intuitív és használható információ-csomaggá alakítsuk – ami különösen fontos, ha nagyméretű kijelzőkön, esetleg interakciót nem lehetővé tevő módon kerülnek bemutatásra.