látogató számláló

Program | Workshopok

Az IBCS alkalmazása és határai

ÁTTEKINTÉS

A tutorial során áttekintjük az IBCS-szel kapcsolatos alapvető módszertani elemeket, megnézzük azt, hogyan viszonyulnak ezek a hagyományos értelemben vett adatvizualizációs eszköztárhoz. A standardok rendkívül sokat segítenek a konzisztens és koherens üzleti reporting folyamatok kialakításában, azonban, ahogy maguk a szerzők is leírják, korántsem teljeskörűek. Megnézzük tehát azokat a lehetőségeket, amelyek biztosan a riportkészítés előnyére válhatnak, de sorra vesszük azokat a pontokat is, ahol az IBCS elérkezhet a határaihoz. A tutorial legfontosabb részét a gyakorlás jelenti, amelynek során saját diagramokat alakítunk át IBCS konformmá – amennyiben lehetséges.

ELŐFELTÉTELEK

A tutorial középpontjában a gyakorlat áll, ezért szükség lesz saját, szerkeszhető formában hozott adatvizualizációkra (lehetőleg PowerBI vagy Tableau szoftverrel készítettek). A tutorial során nem feltétlenül lesz idő új adatvizualizációk készítésére, de nem kizáró ok, ha ott szeretnél valamit létrehozni, azonban ebben az esetben olyan adattal dolgozz, amit már ismersz.

TEMATIKA

A 80 perc során a következő témákkal fogunk foglalkozni:

  • Mi az IBCS, miért jött létre?
  • SUCCESS – az alapelvek
  • Az IBCS határai
  • Saját adatvizualizációk átalakítása IBCS konformmá
  • Értékelés

ELŐADÓ

Minkó Mihály

Ügyvezető, Dataviz Kft.
LinkedIn

Minkó Mihály egy évtizede foglalkozik adatvizualizációk készítésével, több éve pedig a szakterület oktatásával is. Azért szereti ezt a területet, mert ennyi év után is talál olyan új kihívást vagy érdekes témát, amely kísérletezésre és nyitottságra készteti. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen dolgozik szakértőként, ahol az adatvizualizáció határterületeit kutatja egyéb részterületek mellett.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2023. november 20, hétfő
Formátum: Személyes előadás
Helyszín: Hotel Mercure Buda Castle Hill