látogató számláló

Kontrolling automatizáció Abylon módra

A Microsoft BI megoldásai már sok éve a vezető adattárház és adatvizualizációs platformok közé tartoznak és projektjeink során előszeretettel használjuk őket. Nem futamodunk meg azonban olyan feladatoktól sem, melyek megvalósítása elsőre lehetetlenek tűnik Microsoft platformon. Szeretjük a kihívásokat, legyen szó egyedi térképes adatvizualizációs megoldásokról, adattárház automatizálásról vagy akár a komplex Excel sablonokra épülő üzleti elemzésekről.

Előadásunkban ez utóbbi területen szerzett tapasztalatainkat szeretnék megosztani, és bemutatni mi vezetett rá minket egy önálló termék kifejlesztésére, mely segítségével az üzleti tervezés és a what-if elemzések világa „gyerekjátékká” válik az ügyfeleink számára.

Előadó

Csom Gergely
Chief Technology Officer, Abylon Consulting

Csom Gergely a Budapest Műszaki Egyetem elvégzését követően bő 15 éven keresztül előbb az IQSYS, majd a Microsoft kötelékében vett részt szuper izgalmas adattárház, és BI rendszerek bevezetésében. Vegyesen szerepeltek a projektjei között pénzügyi, ipari, valamint államigazgatást támogató megoldások. Egy közös mindig volt bennük: Microsoft technológiával foglalkoztak, és együtt élték meg az utat, ahogy 2004-től (szakmai karrierje elején) fokozatosan a magyarországi adatelemzési piac meghatározó szereplőjévé vált a Microsoft SQL server majd Azure alapú adatelemzési technológiák.

Jelenleg számos komplex adattárház bevezetésnél tevékenykedik architekt, illetve külső tanácsadó minősítésben, melyek közül szívéhez legközelebb a Microsoft Azure-re épülő nagyvállalati adattárház és BI projektek állnak. Fontos szerepet töltek be mindennapjaiban még az Abylon Rapid termékportfólió kialakításával kapcsolatos teendők, melyek segítségével a térkép alapú adatelemzési feladatokat emelik új szintre Power BI-ban (Abylon Map), mi-lenne-ha és tervezés/előrejelzés funkcionalitással egészítik ki a termék Microsoft BI termék portfólióját (Abylon Rapid Planning), illetve metaadat vezérelt, automata data lake és adattárház rendszerek kialakítását teszik szuper hatékonnyá (Abylon Rapid Analytics).