látogató számláló

Szerdai online nap – programajánló

A konferencia szerdai napja gazdag és izgalmas programot kínál, közel 20 online nézhető előadással. A témák között digitális műkincsek, adatvezérelt üzlet, adatvizualizáció, sportanalitika, Python és R.

Keynote előadások – Digitális műkincsek és NBA analitika

Szerdán két kiemelt előadás is szerepel a programban.

A reggeli nyitó plenárisban Janosov Milán data scientist és hálózatkutató fogja bevezetni a közönséget a digitális műkincsek világába, amelyek a generatív adatvizualizációk és a blokklánc alapú NFT tokenek házasságára alapul. A témáról Dr. Barabási Lászlóval közösen írt cikk a New York Times hasábjain is megjelent.

A konferencia záró előadását pedig egy igazi nagyágyú tartja:  Bencs Dávid, az Orlando Magic NBA kosárlabdacsapatának analitikai igazgatója. A Moneyball (Pénzcsinálók) című Brad Pitt filmből sokaknak ismerős lehet az, hogy a sportban is nagy szerepet játszik az adatelemzés. Dávid előadásából megtudhatjuk, hogy 2021-ben hol tartanak ezen a téren az NBA profi csapatai.

Adatvezérelt üzlet és vállalati BI előadások

A vállalati esettanulmányokkal foglalkozó szekcióban szó lesz arról, hogy a MOL hogyan alakítja ki új, adatvezérelt hűségprogramját. A Vodafone előadása bemutatja, hogy milyen  módon érdemes BI eszközöket alkalmazni a kolosszális méretű digitális transzformációs programok nyomon követésére. A távközlési szolgáltatóként működő Tarr pedig arról számol be, hogyan építette ki belső adatelemző és BI platformját R alapon.

Adatvizualizáció

A délutáni Adatvizualizáció szekcióban három izgalmas prezentáció szerepel.

Szűcs Krisztina a Tinder adatokat megjelenítő TinderInsight weboldalról fog beszélni, Minkó Mihály az adatvizualizáció határterületeit mutatja be a MOME gyakorlata alapján, Vidos Péter pedig az animált adatvizualizációk világába vezet majd be.

Python szekció

A nap délutánján a Python szekcióban nemzetközi vendégelőadók szerepelnek.   A Coiled részéről Florian Jetter, a Dask egyik fejlesztője fog előadni, Ritwika Ghosh pedig a nagyságrendekkel gyorsabb Python és Pandas kódfuttatást igérő Bodo fordítót mutatja majd be.

A nap részletes programja itt érhető el, regisztrálni pedig itt lehet.