látogató számláló

Az animáció lehetőségei az adatvizualizációban

A versengő sávdiagramok (racing bar charts) az utóbbi években elárasztották a közösségi médiát, ennek köszönhetően mindannyian végigizgulhattuk, hogy hogy alakult a legnépszerűbb zenekarok / mobil operációs rendszerek / tiktokerek stb. toplistája az évek során. Ez a grafikon típus egy látványos, bár kissé túlhasznált példája annak, hogy mire lehet jó az animáció az adatvizualizációban.

Mi a Vizzunál azt gondoljuk, hogy az animáció – megfelelő módon használva – nagy jelentőséggel bír az adatvizualizációk készítői és fogyasztói számára egyaránt. Olyannyira hiszünk ebben, hogy egy kicsi, elvihatott csapattal nekifutottunk a feladatnak, hogy fejlesszünk egy új eszközt a jó minőségű megoldásokkal gazdagon ellátott adatvizualizációs / BI piacra. A közelmúltban ki is adtuk a munkánk eddigi eredményét egy nyílt forráskódú Javascript könyvtár formájában. 

Az előadásomban igyekszem megvilágítani, hogy miért tulajdonítunk ekkora jelentőséget az animációnak, és hogy az utunk során milyen lépések vezettek el odáig, hogy ez a könyvtár lett az első termékünk.

Előadó

Vidos Péter
CEO & Founder, Vizzu

Péter digitális termékfejlesztéssel foglalkozott karrierje során, az utóbbi 10 évben startupok ügyvezetőjeként és operatív vezetőjeként. Dolgozott már mobilalkalmazás-tesztelő platformtól elkezdve hirdetés targetáló szolgáltatáson keresztül adatvizualizációs, döntéstámogató rendszerig bezárólag sokféle termék felépítésében és nemzetközi piacra vitelében. Az utóbbi években a Vizzu alapítójaként és ügyvezetőjeként egy kicsi, elhivatott csapat tagjaként igyekszik elérni célját: hogy egy újabb nemzetközi sikertörténet indulhasson el magyar ötlet alapján.