látogató számláló

Football Player Valuation – focisták adatalapú értékelése

Magyarországon is elindult, és az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül az adatalapú döntéshozatal a futballkluboknál. A folyamat kezdeteiről, és a PwC Magyarország sportelemző csapatának szerepéről tart bemutatót Kelemen Árpád és Kovács Dávid az általuk fejlesztett Football Player Valuation (FPV) megoldás eddigi történetének, a megvalósítás legérdekesebb részleteinek, valamint a jövőbeni terveik ismertetésén keresztül. Előadásukban kitérnek az alkalmazott szoftverek (Python, PowerBI, Microsoft Azure) és modellezési módszertanok bemutatására is.

Előadók

Kelemen Árpád
Szenior Menedzser | Üzleti Sporttanácsadás, PWC
Kovács Dávid
Szenior Data Scientist, PWC

Kelemen Árpád tapasztalt üzleti sporttanácsadóként segíti sportklubok, szövetségek, sportinfrastruktúra üzemeltetők és állami szervezetek munkáját. Szakterületei a stratégiaalkotás és -végrehajtás, a fenntartható sportinfrastruktúra fejlesztés és üzemeltetés, valamint a sportanalitika és digitalizáció.

Kovács Dávid 15 éves, adatbányászati projektekben szerzett tapasztalattal rendelkezik számos adatintenzív iparágban (telekommunikáció, sportelemzés, bankszektor, retail, egészségügy). Szakmai tudását a data science, az adattárházak, az üzleti intelligencia, valamint az üzleti- és stratégiai tanácsadás területén szerezte. Munkája során tanácsadóként a data science projektek előkészítésével, kivitelezésével, valamint az eredmények implementálásával foglalkozik.