látogató számláló

Adatmonetizáció az OTP Banknál – OTP Smart Data

Az OTP Bank egy különleges Tableau alapú riportszolgáltatást vezet be, amelynek révén  adatvagyonának okos és biztonságos felhasználásával támogatja üzleti partnerei működését.

A projekt sok olyan kihívást jelentett, amely még a Tableau szakértőinek is feladta a leckét. A megfelelő BI eszköz megtalálásától a projekt elindulásáig számtalan buktatón kellett túljutni: a banki IT architektúrába integrálás, a fejlesztői erőforrások koordinációja, a jogi, compliance és IT biztonsági kérdések megoldása, valamint a BI riportok fejlesztése és adatmodell optimalizációja mind-mind kihívások elé állítottak bennünket. De szerencsére mindenre született megnyugtató megoldás. A küzdelemről és az eredményekről egy őszinte és inspiráló előadást hallhattok.

Előadó

Maár Adrienn
Data Science Consultant, OTP Bank

Corvinus egyetemi tanulmányai után junior BA-ként kezdte meg a pályafutását egy magyar szoftverfejlesztő cégnél, ahol már az elején világossá vált számára, mennyire szereti azt a fajta munkát, amiben üzleti igényeket kell átfordítani IT nyelvre. Mindig is jó érzéke volt az „IT heavy” dolgokhoz, így a fejlesztőkkel való közös munka nagyon könnyen ment neki. 2 éves tapasztalatszerzést követően az OTP Bankhoz igazolt át, kockázatkezelési területre, és maradt is ezen a pályán hosszú évekig. Ebbe belefért egy kisebb kitérő is egy másik nemzetközi bankcsoporthoz, majd 5 éve csatlakoztott újból az OTP Bankhoz, immár a Data Science csapatot erősítve. Az elmúlt 2 évben az OTP Smart Data projekt megvalósításán dolgoztott, aminek köszönhetően rengeteget tanult BI eszközökről (legfőképp Tableau), project managementről, valamint IT architektúra és security témakörökről.