látogató számláló

Tableau bevezetés az Erste Bankban

Egy új riportálási eszköz bevezetése mindig kihívásokkal teli egy több ezer főt számláló szervezetben. Az Erste 2019-ben döntött a Tableau adatvizualizációs eszköz bevezetése mellett, holott több hasonló szoftver is jelen volt már a belső alkalmazások palettáján.

A projekt a céges környezeti igények szerint agilis módon alkalmazkodott és változott, így  tudott elfogadottá és széles körben kihasználttá válni a Tableau a 2021-es évben.

Előadó

Porcher Ramóna
BI Developer, Data Visualization Specialist, Erste Bank Hungary

Ramóna Gazdaságinformatikus tanulmányaival párhuzamosan kezdett el dolgozni az NNG BI csapat tagjaként, ahol egész folyamatot átívelő gyakorlati tudásra tehetett szert. A riportáláshoz érve kezdte el foglalkoztatni az adatvizualizáció, első sorban a Power BI, majd a Tableau. A belső agilis transzformáció során kialakítottak egy BI Community of Practice-t, ahol a tudásmegosztás során kezdett el terjedni a PowerBI használata, aminek az evangelizálásáért felelt. 2019 óta az Erste Bank-hoz csatlakozva a bevezetési projektért felel, aminek lépéseiről és kihívásairól szól majd az előadása.